Bartosz Brogowski, łódzki szef kuchni, który swą kulinarną przygodę rozpoczynał pod okiem Wojciecha Modesta Amaro w programie “Hell’s Kitchen” wraz z teamem z portalu “Łódź Smakuje” serdecznie zapraszają na pięciodaniowe menu degustacyjne.
Data
22 lipca (sobota)
Godziny
18:00 – 21:00
Cena
399 PLN/is
lub zadzwoń do nas: +48 669 258 456
Menu wegetariańskie
Trufla Ruby, pieprz młotkowany, malina
Tatar z pomidora polnego podany na wiejskim sianie z chipsem z gryki, Parmezan z migdałów, kawior z czarnej bazyli, koperek
Veloute z leśnej pokrzywy/ salsą z ogórka termalnego/ delikatne jajko z kury zielononóżki/ ziemniak z popiołu
Stek z kalafiora, purée z palonego kwiatu kalafiora, esencjonalny sos własny, porzeczka w Prosecco, fasola szparagowa
Pstrąg łososiowy, agrest, bób, kurki, leśne zioła, jus rybny
Ciasto mocno czekoladowe, panna cotta, truskawki concassé, beza włoska z matchą, mus morelowy, kruszonka z lodami agrestowymi
W cenie menu wliczony wine pairing. Przewidywany czas kolacji: 3h
Menu mięsne
Polik z wołowy, purée z palonego kwiatu kalafiora, esencjonalny sos własny, porzeczka w Prosecco, fasola szparagowa
Wolno gotowana perliczka, agrest, bób, kurki, leśne zioła, jus drobiowy