Image Effect

Menu kolacji w lesie

Bartosz Brogowski, łódzki szef kuchni, który swą kulinarną przygodę rozpoczynał pod okiem Wojciecha Modesta Amaro w programie “Hell’s Kitchen” wraz z teamem z portalu “Łódź Smakuje” serdecznie zapraszają na pięciodaniowe menu degustacyjne. 

Data

22 lipca (sobota)

Godziny

18:00 – 21:00

Cena

399 PLN/is

lub zadzwoń do nas: +48 669 258 456

Menu

Menu A

Menu wegetariańskie

Amuse bouche

Trufla Ruby, pieprz młotkowany, malina

Przystawka

Tatar z pomidora polnego podany na wiejskim sianie z chipsem z gryki, Parmezan z migdałów, kawior z czarnej bazyli, koperek

Zupa

Veloute z leśnej pokrzywy/ salsą z ogórka termalnego/ delikatne jajko z kury zielononóżki/ ziemniak z popiołu

Danie główne 1

Stek z kalafiora, purée z palonego kwiatu kalafiora, esencjonalny sos własny, porzeczka w Prosecco, fasola szparagowa

Danie główne 2

Pstrąg łososiowy, agrest, bób, kurki, leśne zioła, jus rybny

Deser

Ciasto mocno czekoladowe, panna cotta, truskawki concassé, beza włoska z matchą, mus morelowy, kruszonka z lodami agrestowymi

+

W cenie menu wliczony wine pairing. Przewidywany czas kolacji: 3h

Menu B

Menu mięsne

Amuse bouche

Trufla Ruby, pieprz młotkowany, malina

Przystawka

Tatar z pomidora polnego podany na wiejskim sianie z chipsem z gryki, Parmezan z migdałów, kawior z czarnej bazyli, koperek

Zupa

Veloute z leśnej pokrzywy/ salsą z ogórka termalnego/ delikatne jajko z kury zielononóżki/ ziemniak z popiołu

Danie główne 1

Polik z wołowy, purée z palonego kwiatu kalafiora, esencjonalny sos własny, porzeczka w Prosecco, fasola szparagowa

Danie główne 2

Pstrąg łososiowy, agrest, bób, kurki, leśne zioła, jus rybny

Deser

Wolno gotowana perliczka, agrest, bób, kurki, leśne zioła, jus drobiowy

+

W cenie menu wliczony wine pairing. Przewidywany czas kolacji: 3h

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens