Image Effect

Menu kolacji w lesie Edycja japońska

Paweł Niewiadomski z Zielonego Chrzanu wraz z teamem z portalu “Łódź Smakuje” serdecznie zapraszają na japońskie menu

Data

25 maja (sobota)

Godziny

18:30 – 20:30

Cena

od 399 PLN/os

lub zadzwoń do nas: +48 669 258 456

Menu

Starter

Gotowane strączki fasolki sojowej podane z solą morską Maldon

Pierwsze danie

Ramen shio: klarowany wywar drobiowy (kura zagrodowa, kaczka, perliczka), tare shio na bazie 3 rodzajów soli morskiej, pierś kaczki sous vide, pierożki won ton z wieprzowiną i krewetkami, marynowane grzybki shimeji, grillowane szparagi, jajko ajitsuke, mizuna

Drugie danie

Sushi set:
Futomaki – marynowana macka ośmiornicy, łosoś, majonez truflowy 6 szt.
Uramaki – krewetka w panko, ogórek, tatar z tuńczyka 4 szt.
Hosomaki – kanpyo tempura 3 szt.
Nigiri –lekko opiekane podbrzusze z łososia, kawior

Deser

Mini tarta, mus z białej czekolady i mango, żelka yuzu, świeże owoce, matcha, liofilizowana wiśnia

399 zł/os

W cenie 449 zł/os wliczony jest pairing win. Przewidywany czas kolacji: 2h

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens